Werkwijze, kwaliteitsregistraties en waarderingen

De behandeling van een psycholoog gaat uiteraard verder dan een goed gesprek. U wilt zeker weten dat u kunt vertrouwen op de deskundigheid van uw hulpverlener.

Ik werk met een persoonlijke benadering waarbij ik het belangrijk vind om de behandeling aan te passen aan uw specifieke wensen en behoeften. Niemand is immers hetzelfde. Wat zijn uw klachten, wat is uw vraag, wat hebt u nodig om verder te kunnen? Het doel van de gesprekken is dat uw klachten verminderen of verdwijnen. Ik werk volgens effectief bewezen behandelmethoden.

Registraties

Ik sta als klinisch psycholoog , psychotherapeut en GZ-psycholoog ingeschreven in het BIG-register met als basisberoepen:

  • Psychotherapeut - BIG- registratienummer 89038147216

  • GZ-psycholoog - BIG-registratienummer 69038147225

En met als specialistisch beroep:

  • Klinisch psycholoog BIG-registratienummer 69038147225

Mijn AGB-codes:

Individueel: 94-005176

Praktijk: 94-055316

Visitatie van de praktijk

Als lid van de LVVP wordt mijn psychologenpraktijk eenmaal in de 5 jaar gevisiteerd. Doel van de visitatie is om na te gaan of een psychologenpraktijk aan de kwaliteitscriteria voldoet van de beroepsvereniging. Mijn psychologenpraktijk is op 15 mei 2019 voor het laatst gevisiteerd.

LVVP logo

Kwaliteitsbewaking

De kwaliteit van de praktijk wordt gewaarborgd door de beroepscode van verschillende beroepsverenigingen en door intercollegiale toetsing. Dat houdt in dat er sprake is van vertrouwelijkheid.

Ik ben ingeschreven in het BIG-register. Dit betekent dat er volgens de Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg wordt voldaan aan de gestelde opleidingseisen, zoals bij- en nascholing, ervaring en bekwaam- en bevoegdheden. Binnen de praktijk wordt gewerkt in overeenstemming met de geldende regels vanuit de Wet bescherming persoonsgegevens. Er wordt aandacht besteed aan dossiervorming en bescherming van uw privacy.

Kwaliteitsstatuut

Vanaf 1 januari 2017 dient elke zorgverlener binnen de Zorgverzekeringswet (Zvw) geestelijke gezondheidszorg over een kwaliteitsstatuut te beschikken. U kunt het kwaliteitsstatuut 1nP/Parnassia inzien via dit kwaliteitsstatuut.

Klachtenprocedure 1nP/Parnassia

Bent u ontevreden of heeft u een klacht? Psychologenpraktijk Maarten Penne vindt het van groot belang om een negatieve ervaring om te buigen in een positieve. Daarom geven we uw klacht de aandacht die u vraagt.

Ervaringen van mijn cliënten

“Na een proces van jaren uiteindelijk ervoor gekozen om het echte probleem bij Maarten Penne aan te pakken. Hij was de eerste therapeut die verder luisterde dan het verhaal dat je vertelt. Hij wijst de pijnpunten aan op een directe manier, maar kan je gelijk met humor de boel laten relativeren. In combinatie met EMDR is het probleem aangepakt en kan ik zonder angststoornis door het leven gaan. Ik ben er sterker en zelfverzekerder uitgekomen en dat is dankzij zijn deskundigheid.”

"Ik ben bij mijn psycholoog terecht gekomen omdat ik last had van chronische hyperventilatie en paniekaanvallen door stress. In de gesprekken kwam al snel mijn traumatische verleden naar voren. Dit hebben we met behulp van EMDR aangepakt. Mijn psycholoog heeft ook met behulp van literatuur laten inzien wat mijn valkuilen zijn. Stap voor stap begeleidt hij je tot je weer op eigen kracht en inzicht verder kan. Hij is wel direct maar dat is alleen maar fijn, want dan weet je waar je aan toe bent. Je kan er veel van leren."

Gemiddeld waarderingscijfer van een 9,1

Een aantal cliënten die door mij geholpen zijn hebben hun waardering uitgesproken op www.zorgkaartnederland.nl. Het gemiddelde waarderingscijfer is een 9,1.